Veronica Odén

Veronica Odén

Titel: 261. Blending in at Bleibtreustrasse

Teknik: Linoleum

Veronica Odén

Jag är grafiker och har min grafiska ateljé i Åmål. Mina tekniker är främst linoleumsnitt, torrnålsgravyrer och monotypier.
Vilket medium jag väljer är till stor del beroende av motiv och vilket uttryck jag vill ha. Jag utgår ofta ifrån fotografier. Verken jag visar på Liljevalchs är samtliga linoleumsnitt och de är ett resultat av mina resor till Berlin.

När jag sommaren 2020 åkte till Berlin för att samla inspiration, så var idén att inte bara randomiserat dokumentera, utan att interagera med omgivningen. Jag bestämde mig för att mitt tillvägagångssätt skulle vara att be människor jag mötte på gatan om lov att få fotografera dem.
Väl där, på gatan, med kameran, ställde jag frågan, berättade att jag var en konstnär från Sverige och att syftet med fotograferandet var att de skulle komma att figurera i mina verk. Jag sa att jag inte inte visste i vilken miljö eller kontext. Kanske skulle slutresultatet bli ett porträtt. En del sa ja, en del nej. De som sa ja skulle själva bestämma hur och var de skulle fotograferas. Kvinnan i “Blending in at Bleibtreustrasse” blev både blyg och uppspelt, så hon sa ja.

E-post: veris72@hotmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg