Roger Johnsson

Roger Johnsson

Titel: 181. Queen Elisabeth tribute

Teknik: Olja, akryl på duk

Roger Johnsson

Hej, vad trevligt att ni stannar till här hos mig!
Jag är en 51-årig man som nyligen återfått min passion för målning. Bland de första riktiga målningar jag gav mig på är en av två målningarna Liljevalchs antog och valde att hänga ut under årets vårsalong. Målningen kallar jag Huset på ön Zakyntho. Ön som här kallas Orientens blomma.
Jag har alltid gillat att rita, teckna och måla. Trots det fortsatte jag inte med det utan istället blev jag kock. En lång och gedigen karriär som gick bra och som jag har nytta av idag. Presentation, dekoration, uppläggningar fotografering och mycket annat är konst! Detta fick stor inverkan och betydelse i mitt utvecklande, ett brinnande intresse och en passion i konstens tecken.
Jag känner mycket för starka färger, kontraster, olika strukturer, kombinationer och olika dimensioner i mitt tänkande. Jag gillar att döpa mina tavlor till vad jag tänker på och tolkar in i målningen. Självfallet har jag massa tekniker, kunskaper att lära och jobba på, precis som hela måleriet i sig. De viktigaste anser jag vara idétänk, ett öppensinnat och fritt tänkande, fantasi, känslor och såklart måste någon form av talang samspela för att kunna hitta en passionerad sinnesstämning.
Efter att ha rotat fram gamla kritor, akrylfärger och målarpapper som jag köpt ett flertal år innan så började sakta försöken att måla. Efter några verk fick jag överraskande och god feedback, självförtroendet ökade som sedan blev bekräftelsen på en känsla och färdighet som kändes bra, det var då jag sa till mig själv: “Kör bara – Prova åtminstone.”
Huset: Målning med ett fantastiskt hus i och dess miljö skapat av flera metoder; akrylfärg, kritor, olja, tusch och blyerts i en salig blandning. Jag bjöds in till huset för att fira en 50-årsdag. Väl hemma kom idén att måla av huset för att pröva mitt eget kunnande det ledde till att jag visade det för mina vänner! Fotot är mallen.
Stolen: Tribute to Q.E: planlöst en idé om en elegant stol ståendes på en matta av bättre slag. Känsla och idé blandat av fantasi och verklighet. Tanken är nog en sal där Q.E suttit och Sir W. Churchill, vakar i form av ett porträtt på väggen. När Q.E gick bort under processen kom tanken att Drottningen gått ut genom dörren till de dödas dal, endast tomrummet är kvar!
Jag vill uttrycka den stora äran att ha blivit antagen efter endast ett års målande. Utvecklandet fortlöper med visionen att inom snar framtid kunna bjuda in till vernissage med fler målningar i kombination av god mat och dryck, intressanta möten för en härlig stund i konstens tecken. Vykort av Huset finns tillgängliga i butiken. Hoppas på återseende…
Varma hälsningar
Roger Johnsson

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg