Ebba Grahn

Ebba Grahn

Titel: 150. Bed Talk

Teknik: Färgat akrylglas, metallhängning

Ebba Grahn

Verket Bed Talk handlar om intimiteten i att dela säng med någon och nakenheten i att avslöja sina innersta känslor och tankar. Och trots att du exponerat varenda millimeter av dig själv för den personen, kan den lika snabbt återgå till att bli en främling.

Min konstnärliga praktik utforskar den nutida människan och hennes utveckling från ett gudalikt objekt till en (över-)tänkande, (illa-)mående och (udda-)formad karaktär. Den konfronterar åskådaren med emotionella figurer som inte skyr ögonkontakt eller att avslöja sina djupaste och mörkaste känslor. Verken porträtterar självupplevda såväl som observerade känslor och agerar som en spegel för åskådaren. En spegel som de kan finna tröst i, att den mänskliga upplevelsen sällan är unik och att de flesta av oss delar liknande utmaningar, känslor och tankar.

År 2023 tog jag min masterexamen i skulptur från Royal College of Art, där jag upptäckte och utforskade akrylglas. Ursprungligen motiverad av önskan att skapa samtida tolkningar av kyrkofönster, förenade jag det traditionella, religiösa och ofta pryda mediet med moderna teman som mental hälsa, sexualitet och den digitala närvaron. Materialet och skapandeprocessen är i sig lik vår allt mer digitala struktur. Precis som en digital persona är beroende av en smartphone för att skapa sina verk, är jag beroende av en laserskärarmaskin för att skapa min konst. De livfulla färgerna kan liknas vid de filter vi ofta porträtterar oss igenom på sociala medier. Och i kontrast är de motiv och historier min konst berättar om de riktiga, imperfekta människorna.

Hemsida: https://ebbagrahn.cargo.site/
Instagram: @ebba__grahn

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg