Hedvig Haeger

Hedvig Haeger

Titel: 160. Sthlm Tiger

Teknik: Akryl på duk

Hedvig Haeger

Jag jobbar med starka färger ofta på större dukar, mina tavlor är lekfulla med lite attityd. Min största inspirationskälla är fantasi, jag hade mycket fantasi som barn och byggde ofta upp egna världar att vistas i. Skapandet tar mig tillbaka till den trygga och exalterade känslan från barndomen. Varje verk har en berättelse, varje figur en personlighet och varje plats en känsla. Jag inspireras av mäktiga landskap och linjen där marken möter himlen. Ibland en vinkning åt det mörka och spirituella. Mitt sätt att måla är en blandning av detaljerat och stökigt. Jag gillar att kontrastera ljusa färger mot mörka och att försöka hitta balansen mellan motsatser.

Liljevalchs vårsalong 2024 är min första utställning. Jag är autodidakt konstnär och jobbar som läkare på barnkirurgen.

Jag bor i centrala Stockholm och fick iden till Sthlm tiger när jag tittade ut genom fönstret mot innergården, det vackra finns ofta rakt framför en. Sthlm tiger är en hyllning till Stockholm och dess gula fasader. Tavlan leker med idén att staden har en själ som vaktar den. En själ som smyger på tomma gator och kring gathörn. Alltid precis utom synhåll. Som vakar över invånarna. 

Gillar du min tavla? Besök gärna hedvighaeger.se för att ta del av fler av mina verk, följ mig på Instagram @hedvig.haeger eller skriv till mig på hedvig.haeger@gmail.com.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg