Johan Bergmark

Johan Bergmark

Titel: 60. Everett Parker

Teknik: Fotografi

Johan Bergmark

H.Self

Ville plåta Henric (aka H.Self) i ”fel” miljö. Han spelar country och americana och jag ville nu fota honom i Snösätra (södra stockholms graffittimecka). På vägen ut såg jag en smal stig rätt ut i skogen, jag stannade bilen och medan jag fixade med ljuset så tände han en cigg. Blixtljuset får röken att se ut som mjölk. Plankorna han står på får miljön att kännas som Norrland. Men i själva verket är bilden tagen i ett industriområde i Högdalen.

J.R Dalfort

Jag kör ofta runt med mina ”patienter” i min bil när jag har en fotografering och så stannar jag när jag ser ngt. Kan vara en bakgrund eller ett ljus som jag gillar. Den här bilden är tagen på ett så glamoröst ställe som ett parkeringsgarage i Västberga…det var det hårda sidljuset och skuggorna som triggade mig att stanna. Så jag bad helt enkelt denna unga musiker från Malmö att ställa sig mitt i Pelar-skuggan. Jag tycker hans skugga blev mer intressant än han.

Everett Parker

Bilden är tagen i en bäck i Norberg. Jag har alltid gillat Everett Parker och när jag nu var i området där han bor så hörde jag av mig för att skjuta några rutor på honom. Föga anande han att jag ville ha ner han i den grunda bäcken. Men han ställde upp när jag förklarade hur bra bilden skulle bli om han lät blöta ner sig. Bilden hamnade sedan som omslag på hans EP ”Where Everything Is Nothing”.

https://www.instagram.com/bergmark69/

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg