Johan Barrett

Johan Barrett

Titel: 19. The rendezvous point

Teknik: Akryl på duk

Johan Barrett

Jag undersöker genom mitt konstnärskap en skavande friktion mellan människor, platser och tider. Vissa av mina verk är mörka sagor om vår samtid, men alltid med en barnslig hoppfullhet till tröst. Andra konstverk är istället förskönande drömmar om idylliska platser med ett underliggande hot. Semesterbilder på Instagram och klassiska barnböcker som jag läser för mina barn är stor inspiration just nu. Färgstarkt, fantasifullt och en blandning av konkreta och abstrakta motiv kännetecknar mitt måleri.

Jag är född 1983 i Uppsala och bodde en period som barn i Pennsylvania, USA. Sedan 2008 är jag bosatt i Stockholm och verksam som konstnär och grafisk formgivare. Mina verk har tidigare visats på bland annat Liljevalchs Vårsalong, konstrestaurangen Taverna Brillo, samt galleriet Steinsland Berliners endagsgrupputställning ”Got if for cheap/GIFC”. År 2017 visades mina verk i London av galleristen Kristian Day och min konst finns även representerad i Stockholm konsts konstsamlingar.

Fler verk visar jag på johanbarrett.com

En signerad och numrerad upplaga av prints av målningen ”The Rendezvous Point” finns tillgängliga att beställa här: artworksapp.se/artworks/the-rendezvous-point-1

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg