Malou Andersson

Malou Andersson

Titel: 15. Tre fjorton

Teknik: Broderi

Malou Andersson

Under en lång period har jag ägnat mig åt broderi, framför allt i svart på vitt med sytråd på tunt bomullstyg efter skisser jag gjort. Broderiet ”Tre fjorton” kom till efter att jag stämplat texter med bokstavsstämplar och kom på att jag även ville prova att brodera över det jag stämplat. 

Att det blev pi just var mycket för att det var lätt att snabbt få till ett test av att stämpla och brodera. Jag började med ett mindre antal siffror och fyllde en yta motsvarande ett A4-ark. Resultatet gav mersmak så jag fortsatte med ”stora pi” med 4049 decimaler som nästa projekt. Och nej, jag har inte lärt mig rabbla decimalerna utantill.

Förutom broderi så har jag ägnat mig mycket åt vävning, också efter egna skisser eller fotografier. Jag väver både brukstextilier som mattor, plädar och tyger och konstvävar eller en kombination av de båda. 

Min inspiration hittar jag till stor del i den miljö och de människor jag har runt omkring mig. Många gånger kan det vara något som jag själv saknar hemma som leder till en ny väv eller ett broderi i form av till exempel en kudde eller något att pryda väggen med.

Jag är född 1980 och uppvuxen i Almvik utanför Västervik och bor nu i Sundbyberg. Jag har utbildningar på ett par konstskolor samt på vävutbilningen på Gamleby folkhögskola och treårig textil hantverksutbildning på HV skola i ryggen. Jag har bland annat visat mattor med insektsmotiv på vävmässan Väv08 i Leksand och mitt gesällarbete ”Spår”, en flossa vävd efter ett fotografi av just spår i snön, var en del av Nationalmuseums utställning Slow art.

Jag hittas på instagram under namnet @malouingrid eller nås på e-post malouhantverk@gmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg