Hanna Dahlbäck

Hanna Dahlbäck

Titel: 64. Bjursen & Rogsjön från Bjursås

Teknik: Olja på pannå

Hanna Dahlbäck

Bara jag vet vad som är bäst för mej! = Självledarskap!

Person ≠ Sak

Mina små landskap är en visuell betraktelse ute i det fria! De är målade i en tid av frihet, under himlen, ute, dock ej utanför, utestängd eller utelåst… utan utomhus, på en plats jag själv valde.

Jag har målat till och från i hela mitt liv. Det är inte bara ett socialt arv utan en kunskap som är min!

Målet. Jag hade bestämt mej! ”Det ska väl inte vara nån konst när man slagit Damien Hirst i biljard!”
Jag sa till min vän att ”…i vår skall jag ställa ut på Liljevalchs!” Jag hade ju inte målat alla då ens… Brukar det inte vara så? Att man bestämmer sej för att göra något, och så blir det så! Eller? Nä kanske inte alltid… men det hjälper.
I kontrasten kan det finnas något som skaver… man kan få skavsår i själen.

Konsten är fri! Upplevelsen ligger hos betraktaren. Mina landskap är bara bilder. Målningar innanför ramen. I bilden är det roligt att arbeta med ljuset och färgen och låta det lyfta. Om man kikar runt hörnet i mörkret, kan man hitta något… enbart citat från kända artister…

Med mitt konstprojekt “ut i det fria” som jag kallar denna serie vill jag lyfta att alla baksidor har en framsida och att det finns något annat utanför begränsningen, som i detta fall är ramen.
På utställningen kan ni se denna målning ”Bjursen och Rogsjön från Bjursås” samt fyra landskap till i samma storlek och från olika platser i det svenska bergslandskapet. Platserna är Bjursås, Vemdalen, Gesunda, Sälen och Storhogna. Storleken är liten, i formatet 24×24 cm, men med ett större innehåll och upplevelse.

Jag har förutom utbildning på konsthögskolan Valand även utbildning inom inredningsarkitektur från HDK, MFA, Göteborgs Universitet, samt har varit yrkesverksam arkitekt SIR i över 15 år på större arkitektkontor. Nu är jag precis färdig fastighetsförvaltare, men målar också aktivt igen.

Jag gillar att ta ett helhetsgrepp i projekten. I detta konstprojekt är min inramning och en inledande ordlek som presentation på Instagram en del av helhetsgreppet, så även den framtagna produkten.

Jag har valt att samarbeta med Uppsala kvinnojour. 

Välkomna också att följa mitt konstnärliga arbete på Instagram: @knutsdotter_design.

Detta är ett konstprojekt, inget annat.

Jag vill tillägna projektet fyra viktiga och älskade män i mitt liv, som gett mej kärlek och som jag vill ge min fulla respekt: min son, min bror Niklas, min särbo och min pappa. Ni betyder och har betytt allt!

Väl mött & allt gott!
Knutsdotter Design

Exempel på använda citat:
”Flyg fula fluga flyg, och den fula flugan flög!”  Pippi Långstrump & Astrid Lindgren
”Tiden den går, livet är så kort, allt för kort för att gömmas bort…” ur Sparvöga, Marie Fredriksson
”…all den tid jag har skall jag leva som jag vill…” ur Gabriellas sång, Stefan Nilsson och Helen Sjöholm

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg