Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Vårsalongen 2023

placeholder-4-3

24 februari–23 april

Liljevalchs vårsalong är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten för över hundra år sedan. I år visar 159 konstnärer 298 verk i Liljevalchs salar.

Så många som 4135 stycken sökte till Liljevalchs vårsalong 2023, vilket är nytt rekord. Endast en gång tidigare har antalet sökande varit över 4000.

Utställningen är avslutad

Besöksinfo

Liljevalchs

Årets jury

Årets jury bestod av konstvetaren Isabella Nilsson, konstnären Jockum Nordström, och juryordförande Isak Nilson, vice konsthallschef på Liljevalchs.

Vårsalongens mix

Vårsalongen har, med sin bredd i teknik och uttryck, vuxit till ett välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en mycket stor publik.

Ung vårsalong 2023

I galleri 13 visas den tionde upplagan av den yngre och mindre versionen av Vårsalongen – Ung vårsalong. Här deltar 52 ungdomar med totalt 58 verk. Läs mer här

Deltagare Liljevalchs vårsalong 2023

Djurgårdsvägen 60
Stockholm,11521Sverige
placeholder-4-3
Vårsalongen på Liljevalchs är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten 1921.
Vad är Vårsalongen?

Vårsalongen är en jurybedömd utställning. Den första Vårsalongen öppnade 1921. Alla verk är till salu och priset sätts av deltagarna själva.

Vem får söka?

Alla som fyllt minst 18 år året innan utställningen öppnar får ansöka. Vårsalongen är öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker.

Hur arbetar juryn?

Juryns uppdrag är att välja verk som kan samverka med varandra i en generös och lustfylld utställning. Varje verk bedöms anonymt.

Du kanske också är intresserad av?

Hjärtahjärna

Hjärtahjärna

15 mars–
29 september
Liljevalchs+
The Moon Will Not Stay Hidden Forever

The Moon Will Not Stay Hidden Forever

16 maj–
18 augusti
Liljevalchs+
Jenny Holzer

Jenny Holzer

4 juni–
31 augusti
Varukorg