Loading Events

« All Events

  • Den här utställningen är avslutad

Vårsalongen 2021

placeholder-4-3

21 maj–22 augusti

Liljevalchs vårsalong är en kär tradition sedan starten för 100 år sedan. I år får 158 konstnärer visa 323 verk i Liljevalchs tolv salar.

Coronapandemin vände upp och ned på all planering men nu kan vi äntligen välkomna publiken till Liljevalchs och Vårsalongen 2021.

Öppet idag 11–17

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs

​Årets jury

​Årets jury

I årets skarpögda och egensinniga jury ingick konstnären och fotografen Jens Assur och konstnären Petra Hultman samt som ordförande Mårten Castenfors, Liljevalchs chef.
​Vårsalongens mix

​Vårsalongens mix

Bredden i teknik, uttryck, ålder och bakgrund lockar över 100 000 besökare. Att pandemin präglat 2020 syns tydligt – vi möter munskydd och handtvätt, tvåmetersregel och Tegnell.
Rundtur i Vårsalongen 2021

Rundtur i Vårsalongen 2021

Årets Vårsalong varar extra länge men alla har ändå inte möjlighet att komma och se. Men här går det att följa med Mårten Castenfors på en 20 minuter lång filmad rundtur i salarna.

Deltagare Liljevalchs vårsalong 2021

Djurgårdsvägen 60
Stockholm,11521Sverige
placeholder-4-3
Vårsalongen på Liljevalchs är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten 1921.
Vad är Vårsalongen?

Vårsalongen är en jurybedömd utställning. Den första Vårsalongen öppnade 1921. Alla verk är till salu och priset sätts av deltagarna själva.

Vem får söka?

Alla som fyllt minst 18 år året innan utställningen öppnar får ansöka. Vårsalongen är öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker.

Hur arbetar juryn?

Juryns uppdrag är att välja verk som kan samverka med varandra i en generös och lustfylld utställning. Varje verk bedöms anonymt.

Du kanske också är intresserad av?

Varukorg